ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πολυθεματική έκθεση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας για τα 90 χρόνια ίδρυσης
Πολυθεματική έκθεση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας για τα 90 χρόνια ίδρυσης
03 Ιούν
0
Σχόλια

Πολυθεματική έκθεση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας για τα 90 χρόνια ίδρυσης

Πολυθεματική έκθεση από τις 04 έως και τις 11 Ιουνίου 2022, διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Πιερίας, στην Αστική σχολή Κατερίνης. Η έκθεση πραγματοποιείται «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ενενήντα χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου καθώς και της επετείου των εκατό χρόνων από τον ξεριζωμό των προγόνων μας.» όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Η πολυθεματική έκθεση αποτελείται από: την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», την έκθεση φωτογραφίας «Ιστορίας και Πολιτισμού του Πόντου» και την έκθεση κειμηλίων από το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τίτλο «22 κειμήλια μιλούν για τον Πόντο».

Η έκθεση που διοργανώνεται με τη υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 04 Ιουνίου

  • Στις 20:30 ομιλία-παρουσίαση βιβλίου Οι δάνειες λέξεις στην ποντιακή διάλεκτο της φιλολόγου-συγγραφέα Παναγιώτας Ιωακειμίδου.
  • Στη συνέχεια τα τμήματα Χορωδίας-Λύρας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας θα παρουσιάσουν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και μελωδίες

Τετάρτη 08 Ιουνίου:

  • Στις 21:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του National Geographic 1922, Ο Μεγάλος Ξεριζωμός. Πρόκειται για μία μοναδική πηγή πληροφόρησης από έναν ανεξάρτητο αυτόπτη μάρτυρα που φωτίζει τα γεγονότα τα οποία χάραξαν την ιστορία των δύο λαών στις επόμενες δεκαετίες

Σάββατο 11 Ιουνίου:

  • Στις 20:30 ομιλία με θέμα «Τα κειμήλια του λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Αναγκαιότητα μουσειολογικής ανάδειξης επικοινωνιακής δράσης και παιδαγωγικών εφαρμογών» από την Αθήνα Τσιγκαροπούλου, αρχαιολόγο, φιλόλογο, δρ ΕΔΙΠ ΑΕΑΘ.
  • Θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό σχήμα «Μελωδοί της Παράδοσης». Φιλική συμμετοχή Αλέξανδρος Καλιφατίδης.
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.