ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος «Αληθινοί Ήρωες» με Ήρωες του Ποντιακού Ελληνισμού
Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος «Αληθινοί Ήρωες» με Ήρωες του Ποντιακού Ελληνισμού
01 Ιούν
0
Σχόλια

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος «Αληθινοί Ήρωες» με Ήρωες του Ποντιακού Ελληνισμού

Κυκλοφόρισε από τις εκδόσεις «Έαρ», το τέταρτο τεύχος της σειράς «Αληθινοί Ήρωες» με θέμα τους Ήρωες του ποντιακού ελληνισμού.

Πρόκειται για άλμπουμ με 150 αυτοκόλλητα αφιερωμένο σε ήρωες του Ποντιακού Ελληνισμού. Παρουσιάζονται ήρωες και άγιοι της ποντιακής γης, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ήρωες της Αργοναυτικής Εκστρατείας, άγιοι και μάρτυρες των πρώτων αιώνων (Μέγας Βασίλειος, αγ.Ευγένιος και άλλοι), Αυτοκράτορες της Τραπεζούντας-Κομνηνοί, ήρωες του ποντιακού αντάρτικου (Κοτζά Αναστάς, Ιστύλ Αγάς) και σύγχρονοι Άγιοι (Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Αγία Σοφία της Κλεισούρας) είναι μερικά από τα πρόσωπα.

Στο άλμπουμ δίνεται βάση περισσότερο στις εικόνες και λιγότερο στα λόγια. Περιέχονται 150 αριθμημένες κενές θέσεις αυτοκόλλητων, πλαισιωμένες από σύντομα επεξηγηματικά κείμενα. Στις θέσεις αυτές θα συμπληρωθούν τα 150 αριθμημένα αυτοκόλλητα που περιέχονται σε συσκευασία μαζί με το άλμπουμ (σε 15 σελίδες Α4 με 10 αυτοκόλλητα ανά σελίδα).

Ουσιαστικά πρόκειται για συλλογή αυτοκόλλητων κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συλλογών που κυκλοφορούν στα καταστήματα ψιλικών (με πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, κινούμενα σχέδια, κλπ), με την διαφορά ότι τα αυτοκόλλητα παρέχονται όλα μαζί. Για να τηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών προτείνεται η σταδιακή συμπλήρωση, πχ 10 ή 20 αυτοκόλλητα την ημέρα ή κάθε δεύτερη ημέρα.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

  • Τεύχος Α΄– Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, με 200 αυτοκόλλητα
  • Τεύχος Β΄– Ήρωες της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, με 150 αυτοκόλλητα
  • Τεύχος Γ΄– Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, με 150 αυτοκόλλητα

Πόντος: μια περιοχή με ιστορία χιλιάδων χρόνων περιμένει να τη γνωρίσουμε μέσα από τα 150 αυτοκόλλητα του βιβλίου. Γιατί και σε αυτή τη γωνιά του Ελληνισμού, ο ηρωισμός και η αγιότητα δεν έλειψαν ποτέ!
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κατάλληλο για παιδιά από 8 ετών και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.