ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καβάλα: Διένυσε 2080 χιλιόμετρα από το Μόναχο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Καβάλα: Διένυσε 2080 χιλιόμετρα από το Μόναχο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: Kavalapost.gr)
27 Μάι
0
Σχόλια

Καβάλα: Διένυσε 2080 χιλιόμετρα από το Μόναχο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς, για να μνημονεύσει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου 2022, κολύμπησε από το Παληό μέχρι το μνημείο των Ποντίων (περιοχή Δικαστηρίων), όπου τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης. Η «μοναχική και αυτόνομη προσπάθεια», όπως λέει ο ίδιος, ξεκίνησε από το Μόναχο και κατέληξε στο άγαλμα του Πόντιου μαχητή στην Καβάλα, διανύοντας συνολικά 2080 χιλιόμετρα.

Η προσπάθειά του ήταν μικτή, με ποδήλατο, τρέξιμο και κολύμπι, και έχει να κάνει με την ένωση τεσσάρων σημείων.

Πιο αναλυτικά, ο Χρόνης Μυλωνάς:

  • Διένυσε απόσταση 1900 km με ποδήλατο, από τον ναό των αγίων Πάντων στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, έως τον ναό του αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται το μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής
  • Έτρεξε 180 km έως το Κοκκινόχωμα Καβάλας, όπου βρίσκεται η πλατεία Γενοκτονίας Μικρασιατών και Ελλήνων του Πόντου
  • Κολύμπησε 6km από το Παληό Καβάλας έως το άγαλμα του Πόντιου Μαχητή.

Πηγή: kavalapost.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.