ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος της ΠΟΕ
Παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος της ΠΟΕ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
11 Μάι
0
Σχόλια

Παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος της ΠΟΕ

Το Σάββατο 07 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Τοπία Μνήμης στην Ψηφιακή Εποχή», στο φιλόξενο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς επίσης και οι νέοι στόχοι που θα υλοποιηθούν εντός του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου, πατήρ Δημήτριος Δαμιανίδης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος. Άγγελος Χαριστέας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κος. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση καλύφθηκε με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση με την υποστήριξη της Livemedia.

Αρχικά οι επίσημοι παρευρισκόμενοι απηύθυναν χαιρετισμό, συγχαίροντας την Ομοσπονδία για την καινοτομία της, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΟΕ Βαρυθυμιάδης Γιώεργος, παρουσίασε τα κίνητρα υιοθέτησης και υλοποίησης αυτού του νέου εγχειρήματος.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε η ομάδα διαχείρισης της νέας ιστοσελίδας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ Εφραιμίδη Αλέξανδρο, για την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης περιήγησης στο site, παραθέτοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες του κεντρικού menu, ώστε να διευκολυνθεί η πλοήγηση των χρηστών και παρουσιάζοντας τον χαιρετισμό της εταιρείας Webflow που δημιούργησε την ιστοσελίδα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Ομοσπονδίας, για τους οποίους δεσμεύεται να υλοποιήσει σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους, ξεκινώντας με την Ίδρυση της Υποτροφίας «Σεβαστού Κυμινήτη», σχετικά με την οποία τοποθετήθηκε μέσω βίντεο ο Κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο», Μανωλεδάκης Μανώλης.

Ο δεύτερος στόχος —που έχει ήδη ανακοινωθεί— παρουσιάστηκε από την Φιλόλογο-Μ.Α Γλωσσολογίας και Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου, Μαχαιρίδου Αναστασία και είναι η Προκήρυξη του Πανελληνίου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας | Ποίηση & Πεζογραφία «Πόντου Έμπνευσις».

Στον προγραμματισμό των στόχων, προστίθεται η έκδοση ιστορικών έργων, περιηγητικών κειμένων και άλλου αρχειακού υλικού, κυρίως πριν το 1922, μεταγλωττίζοντάς τα από την καθαρεύουσα, στην οποία έχουν αρχικά γραφτεί, στη νεοελληνική γλώσσα και έχουν εξαντληθεί τα αντίτυπά τους. Ο στόχος παρουσιάστηκε από τον Ηλία Χρυσοστομίδη, Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας του Α Π.Θ., ανακοινώνοντας το πρώτο έργο που θα εκδοθεί, Περιήγησις εις τον Εύξεινον Πόντον (1903), του συγγραφέα, δημοσιογράφου και πολιτικού Κωνσταντίνου Ν. Παπαμιχαλόπουλου.

Ο τέταρτος και τελευταίος στόχος που ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ, είναι η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, που θα εμπεριέχει μια σειρά διαδικτυακών εφαρμογών, μέσω των οποίων ο χρήστης θα προηγείται – ταξιδεύει στον Εύξεινο Πόντο, έχοντας τη δυνατότητα να αναζητά πληροφορίες για κάθε πτυχή του πολιτισμού και της ιστορίας του Πόντου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των τεσσάρων νέων στόχων της ΠΟΕ, ο λόγος δόθηκε στον επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παρχαρίδη Γεώργιο, εκφράζοντας ένθερμα την υποστήριξή του στο νέο εγχείρημα της Διοίκησης.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής πραγματικότητας, παρέδωσε στο κοινό τη νέα ιστοσελίδα της, η οποία στοχεύει στη συγκεντρωτική απεικόνιση της ιστορίας της, των σωματείων της, των δράσεων και διεκδικήσεών της, όπως επίσης των στοιχείων πολιτισμού και αξιών του ποντιακού ελληνισμού, μέσα από ένα σύγχρονο και εύχρηστο περιβάλλον.

Μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.