ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας επισκέφθηκε τον «Φάρο»
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας επισκέφθηκε τον «Φάρο»
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
10 Μάι
0
Σχόλια

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας επισκέφθηκε τον «Φάρο»

Εκπαιδευτική Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, με τους δασκάλους, το πρωί της Τετάρτης 04 Μαϊου 2022 στο Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Η Πρόεδρος Σοφία Σαββίδου, αφού τους καλωσόρισε τους μετέφερε μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση, ιστορικά ντοκουμέντα και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τα παιδάκια παρακολούθησαν επίσης και την ταινία μικρού μήκους του Συλλόγου «Τη Πόντου οι Αντάρτες» με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου, το Λαογραφικό τμήμα, την Έκθεση Φωτογραφιών και έφτασαν και στη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο, όπου μελέτησαν τίτλους βιβλίων και διάβασαν κείμενα.
Κεράστηκαν και πιάστηκαν στον κύκλο χορεύοντας ποντιακό χορό.

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις για την 19η Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Σύλλογο και άλλες τάξεις σχολείων, για να γνωρίσουν την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και το έργο του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.