ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ποντιακές φορεσιές παρέλασαν στις «Εορτές Εξόδου 2022» στο Μεσολόγγι
Ποντιακές φορεσιές παρέλασαν στις «Εορτές Εξόδου 2022» στο Μεσολόγγι
28 Απρ
0
Σχόλια

Ποντιακές φορεσιές παρέλασαν στις «Εορτές Εξόδου 2022» στο Μεσολόγγι

Οι ένδοξες φορεσιές του Πόντου έδωσαν και φέτος το παρόν στις «Εορτές Εξόδου 2022» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στον Δήμο Ιεράς Πόλεως του Μεσολλογίου.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα προς το Ταφείο των Εξοδιτών στο Μεσολόγγι, η Γυναικεία και η Ανδρική Ποντιακή Φορεσιά παρέλασαν σε περίοπτη θέση ανάμεσα σε επιλεγμένες φορεσιές αντιπροσωπευτικές όλων των περιοχών της επικράτειας, εκπροσωπώντας επάξια τους Έλληνες Ποντίους που έδωσαν το αίμα τους κατά την Έξοδο του 1826.

Η πομπή της 196ης επετείου από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου της 10ης Απριλίου 1826 καλύφθηκε πανελλαδικά από το κανάλι «Ionian» και τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλεων Δυνάμεων, της Ακαδημίας Αθηνών, της Πρεσβείας της Ιταλίας ως Τιμώμενης Χώρας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δήμου Καλαμάτας ως Τιμώμενου Αδελφοποιημένου Δήμου, του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και του Δημάρχου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.