ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρίγη θρησκευτικής κατάνυξης στην «Εβδομάδα Παθεμάτων» του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας
Ρίγη θρησκευτικής κατάνυξης στην «Εβδομάδα Παθεμάτων» του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
22 Απρ
0
Σχόλια

Ρίγη θρησκευτικής κατάνυξης στην «Εβδομάδα Παθεμάτων» του «Φάρου» Αγ. Βαρβάρας

Ρίγη θρησκευτικής κατάνυξης σκόρπισε το προτώτυπο έργο «Εβδομάδα Παθεμάτων» που παρουσίασε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 στος Ιερόυς Ναούς Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, Προφήτη Ηλία στην Αγίας Βαρβάρα και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιθέα Αντίστοιχα.

Πρόκειται για το έργο του Κυριάκου Σαχανίδη (Συγγραφέας και Ποιητής της Ποντιακής Διαλέκτου), «Τροπάρια και Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ποντιακή Διάλεκτο».

Με το έργο αυτό, όπως δήλωσαν ιερωμένοι, «το νόημα της πίστης μας, πόσο όμορφα, από θεολογική άποψη, αποδόθηκε στην Ποντιακή Διάλεκτο». Επίσης αποδείχθηκε ότι η Ποντιακή Διάλεκτος, είναι ζωντανή και με αυτήν μπορούν να αποδοθούν, όπως και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, νοηματικά άριστα οποιαδήποτε κείμενα άλλων γλωσσών και να ακουστούν με την μελωδικότητα της Διαλέκτου μας με την αρχέγονη καταγωγή της και το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της.

Οι ευχαριστίες του «Φάρου»
«Ευχαριστούμε θερμά τους πατέρες: Γερβάσιο, Μελέτιο, Βασίλειο, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια που δέχτηκαν να γίνει η παρουσίαση μέσα στους Ιερούς Ναούς και το προσωπικό για την συμπαράσταση και βοήθειά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Κυριάκο Σαχανίδη, που εμπιστεύθηκε την παρουσίαση του έργου του στο Σύλλογό μας, την κ. Σαββίνα Ξανθοπούλου – Σοπράνο, που με την υπέροχη φωνή της απέδωσε τους ψαλμούς, τον δεξιοτέχνη λυράρη Δημήτρη Κοσμίδη, που συνόδευσε μουσικά, τον καταξιωμένο Ηθοποιό και φίλο, Τάκη Βαμβακίδη καθώς και τα μέλη του Συλλόγου για τις απαγγελίες.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη, όταν είδαμε το εσωτερικό των Ναών να γεμίζει από κόσμο και να υπάρχουν παρακολουθούντες ακόμα και στον αύλιο χώρο, όταν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων επικρατούσε απόλυτη σιγή, αφοσίωση και πολλά μάτια δακρυσμένα, όταν μετά το τέλος κάθε παράστασης τα συγχαρητήρια, τα θερμά λόγια και οι ευχαριστίες, μας έκαναν κι εμάς να δακρύσουμε.

Θερμές ευχαριστίες και στον κ. Στάθη Παρχαρίδη για την ζωντανή παγκόσμια μετάδοση της παρουσίασης του δρώμενου από τον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Βαρβάρας, μέσω του Livemedia, αλλά και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που έκαναν κοινοποίηση του δρώμενού μας.»

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι σωματείων.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.