ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσιάστηκε το ΜΠΣ του ΔΙΠΑΕ από τον ΣΠΦΣΘ
Παρουσιάστηκε το ΜΠΣ του ΔΙΠΑΕ από τον ΣΠΦΣΘ
19 Απρ
0
Σχόλια

Παρουσιάστηκε το ΜΠΣ του ΔΙΠΑΕ από τον ΣΠΦΣΘ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου του 2022, στις 20:00, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies) και της «Υποτροφίας Σεβαστού Κυμινήτη», ενώ παράλληλα η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά μέσω του καναλιού του Συλλόγου στο YouTube (ΣΠΦΘ – SPFTH), όπου και υπάρχει αποθηκευμένη, για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει εδώ.

Aρχικά, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ανθούλα Παλασίδου καλωσόρισε τον κόσμο, τονίζοντας πως ο Σύλλογος επικρότησε από την πρώτη στιγμή την κίνηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθώς χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στη στήριξη των νέων στα ακαδημαϊκά τους βήματα, στην προώθηση της συστηματικής έρευνας και στην ανάδειξη των πτυχών του Ποντιακού Ελληνισμού. Εν συνεχεία κάλεσε στο βήμα τον κύριο Παύλο Γαλεγαλίδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κύριος Στέφανος Κορδώσης, Επίκουρος καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε. ο οποίος ανέλαβε την Παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού αναφορικά με αυτό. Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κύριος Αλέξανδρος Εφραιμίδης, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό την «Υποτροφία Σεβαστού Κυμινήτη».

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Αθηνά Κεφαλίδου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Σεβαστού Κυμινήτη και η Δρ Ελένη Μεντεσίδου, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΔΙ.ΠΑ.Ε., παρουσίασε την Ανασκαφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην θέση «Τράπεζα Νέου Ρυσίου-Καρδίας». Στο τέλος, η Χριστίνα Παπαδοπούλου-Σμαράγδη, μίλησε για την εμπειρία φοίτησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ο ΣΠΦΣΘ ευχαριστεί θερμά την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου και την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και το LiveMedia που βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωση για την κάλυψη αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.