ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Χορός και Ρυθμός» το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στην ΕΝΠ Νίκαιας-Κορυδαλλού
«Χορός και Ρυθμός» το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στην ΕΝΠ Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
17 Μαρ
0
Σχόλια

«Χορός και Ρυθμός» το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στην ΕΝΠ Νίκαιας-Κορυδαλλού

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος Ποντιακών χορών της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε εισαγωγική ομιλία σχετικά με το θέμα «Χορός και Ρυθμός» από το μέλος της Ένωσης Οαύλο Σταματίδη, τόσο για το Τμήμα Αρχαρίων όσο και το Τμήμα Προχωρημένων.

Ο Παύλος Σταματίδης είναι επί χρόνια ο νταουλτζής του Χορευτικού Τμήματος ενώ από τον περασμένο Οκτώβρη είναι και ο δάσκαλος των μαθημάτων νταουλιού που γίνονται στην Ένωση. Επίσης είναι και μέλος της Παραδοσιακής Ορχήστρας «1919».

Στην εισαγωγική ομιλία, αναφέρθηκε επιγραμματικά στον ορισμό του ρυθμού και της μελωδίας. Αναφέρθηκε στην ταυτότητα της μουσικής κάθε χορού που περιλαμβάνει την ταχύτητα, τον μουσικό χρόνο, την χρονική διάρκεια του μέτρου σε χτύπους και τον βασικό ρυθμό. Η ομιλία συνοδεύτηκε από παρουσίαση σε PowerPoint όπου πάνω στο πεντάγραμμο υπήρχαν νότες που έδειχναν τις αξίες, τους ρυθμούς κ.ά..

Τέλος, εντός των επόμενων μηνών και μέχρι το τέλος της χορευτικής σεζόν τον Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ένα πλήρες σεμινάριο με το ίδιο θέμα, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναλυτικότερα και επί του πρακτέου όλα τα παραπάνω καθώς και διάφορες άλλες πτυχές του ποντιακού ρυθμού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.