ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας Νέας Υόρκης (φωτο, βίντεο)
Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας Νέας Υόρκης (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
12 Μαρ
0
Σχόλια

Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας Νέας Υόρκης (φωτο, βίντεο)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουλτούρας και Γαστρονομίας στην Νέα Υόρκη (Hellenic Gastronomy Festival in New York), μ’ ένα βίντεο «Διατροφή και Κουζίνα του Πόντου».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν διακεκριμένοι σεφ της Ελληνικής Κουζίνας.

Την Επιμέλεια και Παρουσίαση είχε η πρόεδρος του «Φάρου», Σοφία Σαββίδου όπου με μια ιστορική αναδρομή πρόβαλλε το υγιεινό διατροφολόγιο που ανέστησε γενιές και γενιές Ποντίων, παρουσίασε ποντιακά εδέσματα (τανωμένος σορβάς, πισία, χαψία, υβριστόν κ.ά) και έδειξε πως παρασκευάζονται τα ωτία (ποντιακά γλυκίσματα) και τα κιντέατα (έδεσμα τσουκνίδας).

Συνταγές που σώθηκαν από τον μεγάλο ξεριζωμό και έχουν μπει στα σπίτια μας, πλουτίζοντας τις επιλογές μας. Μπορούμε και εμείς σήμερα να μαγειρεύουμε «έμνοστα» δηλαδή νόστιμα φαγητά με αγνά, απλά, οικονομικά υλικά προστατεύοντας την υγεία μας.

Διοργανωτής ήταν το Anerican Hellenic Center of Health, όπου οι υπεύθυνοι έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσία του Συλλόγου.

Παρακολουθήστε το βίντεο που παρουσίασε ο Σύλλογος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.