ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΛ Φλώρινας αγωνίστηκε με την ιστορική φανέλα της ομάδας «Πόντος»
Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΛ Φλώρινας αγωνίστηκε με την ιστορική φανέλα της ομάδας «Πόντος»
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας)
22 Φεβ
0
Σχόλια

Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΛ Φλώρινας αγωνίστηκε με την ιστορική φανέλα της ομάδας «Πόντος»

Ιστορική μέρα για την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας η 19η Φεβρουαρίου 2022 καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα της Λέσχης αγωνίστηκε με την ιστορική φανέλα που φορούσαν οι Έλληνες του κολεγίου της Μερζιφούντας.

Ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος «Πόντος» είχε στις τάξεις του αθλητές του στίβου αλλά και ποδοσφαιρική ομάδα. Η ομάδα έδινε φιλικούς αγώνες φορώντας φανέλες που έφεραν μπλε και άσπρες ορζόντιες ρίγες (στα χρώματα της ελληνικής σημαίας) και το γράμμα «Π» (Πατρίδα ή Πόντος).

Κατά την διάρκεια της Β’ και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις 12 Φεβρουαρίου 1921, κλείνουν τη Σχολή και οδηγούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους αθλητές στα «Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας».

Τραγικός επίλογος, απαγχονίζονται στην πλατεία της Αμάσεις στις 12 Ιουνίου 1921.

Αυτή λοιπόν την ιστορική φανέλα φόρεσαν το περασμένο Σάββατο και θα συνεχίσουν να φορούν στους αγώνες τους οι ποδοσφαιριστές της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας. Η 19η Φεβρουαρίου 2022 είναι σημαδιακή ημέρα και για ακόμη έναν λόγο. Αντίπαλος ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Ξινού Νερού. Στο Ξινό Νερό έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες του Νομού Φλωρίνης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.