ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πολλά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ που έγινε στην Αργυρούπολη Δράμας
Πολλά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ που έγινε στην Αργυρούπολη Δράμας
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
10 Φεβ
0
Σχόλια

Πολλά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ που έγινε στην Αργυρούπολη Δράμας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της «Αναγέννησης» κ. Γεώργιο Αφεντούλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Χαιρετισμό στην συνεδρίαση απηύθυναν ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ.Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας Αρχιμανδρίτης κ.κ.Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Αφεντούλης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιος Αφεντούλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Γρηγόρης Κεσαπίδης ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ έκοψαν την βασιλόπιτα ενώ τυχερός στάθηκε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ.Χριστόδουλος στον οποίο έτυχε το φλουρί στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανέγερση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στο Ελληνικό, η Ίδρυση υποτροφίας «Σεβαστού Κυμινήτη» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η πορεία της έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, δράσεις σχετικά με την Ποντιακή διάλεκτο, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και προτάσεις για μέτρα στήριξης που αφορούν τα προβλήματα και την λειτουργία των συλλόγων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την επόμενη συνεδρίαση της στις 27 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Γρεβενών «Βέντζι» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.