ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού συμμετείχε στην έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας»
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού συμμετείχε στην έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας»
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
07 Φεβ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού συμμετείχε στην έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας»

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, το Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην έκθεση-θεσμό «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.

Μια 25μελής αποστολή από χορευτές, μουσικούς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασε κάποιους αντιπροσωπευτικούς ποντιακούς χορούς, ενώ φυσικά δεν έλειψε και η αναφορά στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μέσω της μουσικής.

Την αποστολή συνόδευσε ο χοροδιδάσκαλος της Ένωσης Όμηρος Παχατουρίδης καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Όλγα Πολυχρονιάδου η οποία απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη της παρουσίασης του χορευτικού. Το χορευτικό συνόδευσε ο Νικολάκης Σοφιανίδης στην λύρα και το τραγούδι, ο  Αλέξανδρος Κανονίδης στην λύρα και ο Παύλος Σταματίδης στο νταούλι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Σιδηρόπουλο, υπεύθυνο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Παγκρήτια Έκθεσης αλλά και όλους τους διοργανωτές, καθώς επίσης και τον Μανόλη Καζεράκη, φωτογράφο της Έκθεσης για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.