ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ποντιακός Xορός: Πρότυπα Βιωματικής Συνέχειας»: Πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (φωτο)
«Ποντιακός Xορός: Πρότυπα Βιωματικής Συνέχειας»: Πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (φωτο)
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
13 Ιαν
0
Σχόλια

«Ποντιακός Xορός: Πρότυπα Βιωματικής Συνέχειας»: Πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (φωτο)

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία το σεμινάριο «Ποντιακός Xορός: Πρότυπα Βιωματικής Συνέχειας», που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματίων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα, μέλη του Χορευτικού Τμήματος και μη, ξεκίνησε με την ανάγνωση των βιογραφικών του Κυριάκου Ιωσηφίδη και του Παντελή Καραλευθέρη (βασικών εισηγητών), ενώ στην συνέχεια έγινε προβολή οπτικοαουστικού υλικού.

Συνεχίστηκε με τις ομιλίες των εισηγητών και έκλεισε με διδασκαλία επιλεγμένων ποντιακών χορών και, φυσικά, του Σέρρα Χορού. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ την αποφώνηση του Σεμιναρίου έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Όλγα Πολυχρονιάδου. Μετά το πέρας του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό παρακάθ΄ στην αίθουσα «Ζώρας Μελισσανίδης» της Ένωσης με την συμμετοχή του Γιώργου Δημητριάδη και άλλων νέων καλλιτεχνών.

Όλοι οι συμμετέχοντες, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την προσδοκία η Ένωση να συνεχίσει τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν τον αυθεντικό παραδοσιακό ποντιακό πολιτισμό μας. Καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα σχετικά με την αποφυγή εξάπλωσης της COVID-19.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστςί θερμά τους: εισηγητές Κυριάκο Ιωσηφίδη και Παντελή Καραλευθέρη για την αφιλοκερδή συμμετοχή και την άψογη συνεργασία τους, το χοροδιδάσκαλο της Ένωσης Όμηρο Παχατουρίδη για την ουσιαστική του συμβολή στην διοργάνωση του σεμιναρίου, τον Τάσο Τριανταφυλλίδη για την αφιλοκερδή βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.