ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο Ωραιόκαστρο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΟΕ
Στο Ωραιόκαστρο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΟΕ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
29 Δεκ
0
Σχόλια

Στο Ωραιόκαστρο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΟΕ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2021 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (Ε.Π.Ω.Φ), στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο κα. Γεωργία Πετρίδου και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Χαιρετισμό στην συνεδρίαση απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού κα. Χριστίνα Ζάπρα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) κ. Άγγελος Πανούσης. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατριζόμενων Ελλήνων – Ποντίων (Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.) κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιπρόεδρος της Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π και τοπικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ. Μάξιμος Αλευράς, η Γενική Γραμματέας της Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π κα. Ελβίρα Κολιάεβα καθώς και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε τίμησε την πρόωρη απώλεια της Ανατολής Διαμαντίδου η οποία έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες, νικημένη από τις επιπλοκές του κορονοϊού. Η Ανατολή Διαμαντίδου ήταν πρώην πρόεδρος και από τα ιδρυτικά στελέχη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα» και μέλος της θεατρικής ομάδας ενώ στήριξε ενεργά την ίδρυση, την πορεία και τις δράσεις της Π.Ο.Ε .

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης υπήρξε η ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας, όπως είναι τα δάνεια, η εθνική σύνταξη και το επίδομα του ΟΓΑ ενώ εκτενής αναφορά έγινε και από τους εκπροσώπους Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π. που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση.
Ακολούθησε ο απολογισμός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος. Tην ίδια μέρα η Συντονιστική Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε έδωσε δυναμικό παρόν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού ενώ με απόφαση του ΔΣ θα συσταθεί επιτροπή που θα μελετήσει και θα εισηγηθεί τα θέματα της τροποποίησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2022, στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.