ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για πρώτη φορά οι Μωμόγεροι διαδικτυακά!
Για πρώτη φορά οι Μωμόγεροι διαδικτυακά!
(Φωτ.: Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου Κοζάνης)
29 Δεκ
0
Σχόλια

Για πρώτη φορά οι Μωμόγεροι διαδικτυακά!

Το ποντιακό εθιμικό δρώμενο «οι Μωμόγεροι» που αναβιώνει μέσα στους αιώνες, επιμένει να δώσει τη δική του νότα στη γιορτινή περίοδο, παρά το γεγονός, ότι η πανδημία, οδήγησε για άλλη μια φορά στην αναστολή όλων των εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο «οι Μίθριοι», αποφάσισαν να προβάλλουν το έθιμο διαδικτυακά, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέτου και η Πρόεδρος του Συλλόγου «οι Μίθριοι», Φωτεινή Τζιδημοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο αναβίωσης του δρώμενου στην Καλαμαριά, ενώ για το έθιμο θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», Κώστας Αλεξανδρίδης.

Στοιχεία σύνδεσης ΖΟΟΜ:

Meeting ID: 407 197 5187
Passcode : momo

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.