ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσίαση του ποντιακού ελληνισμού σε σχολείο της Κύπρου με μια ευχάριστη έκπληξη.
Παρουσίαση του ποντιακού ελληνισμού σε σχολείο της Κύπρου με μια ευχάριστη έκπληξη.
(Φωτ.: Κέντρου Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)
07 Δεκ
0
Σχόλια

Παρουσίαση του ποντιακού ελληνισμού σε σχολείο της Κύπρου με μια ευχάριστη έκπληξη.

Η μουσική και ο χορός είναι η «κοινή γλώσσα» που ενώνει τους ανθρώπους. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη χοροδιδάσκαλο του Κέντρου Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά», Ζήνα Πετρίδη, η οποία στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού που διεξάγεται υπο την Αίγιδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) και το Υ. ΠΑΙ.Θ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α. Π. Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, με θέμα «Ποντιακος Ελληνισμός – μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», κλήθηκε να παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και να αναφέρει λίγα λόγια για την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Προς έκπληξή της λοιπόν, τα παιδιά του Α’ Δημοτικού σχολείου Παλαιομετόχου, ήταν ήδη προετοιμασμένα καθώς γνώριζαν κάποια στοιχεία για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, λέξεις από την Ποντιακή διάλεκτο αλλά και τα βασικά βήματα του ποντιακού χορού Κότσαρι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.