ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο Τούρκος υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλί Ερτέμ
Πέθανε ο Τούρκος υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλί Ερτέμ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
03 Δεκ
0
Σχόλια

Πέθανε ο Τούρκος υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλί Ερτέμ

Νικημένος από τις επιπλοκές της σύγχρονης πανδημίας του κορονοϊού «έφυγε» χθες, Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021, ο Τούρκος ακτιβιστής και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αλί Ερτέμ.

Ζούσε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και ήταν πρόεδρος του συλλόγου «Ενάντια στις Γενοκτονίες», με πλήθος δράσεων για την ανάδειξη της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοι μας. Ιδιαίτερο και σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί ο πρόλογος που έγραψε ο εκλιπών στο 14τομο και πολύτιμο έργο του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Εμμ. Φωτιάδη: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Κατάθεση στεφάνου μαζί με τη σύζυγό του την 19η Μαΐου 2019 (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Στις 19 Μαΐου 2019, την χρονιά που συμπληρώθηκαν συμβολικά 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, στην κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μετά την κατάθεση στεφάνου, γονάτισαν ευλαβικά μαζί με την σύζυγό του στο μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλί Ερτέμ μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ Χρήστο-Δημήτρη Τοπαλίδη (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

ΠΟΕ: «ανείπωτη θλίψη και οδύνη»
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος μόλις ενημερώθηκε για τον χαμό του Αλί Ερτέμ.

«Με ανείπωτη θλίψη και οδύνη η ποντιακή κοινότητα πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του Τούρκου Ακτιβιστή Αλί Ερτέμ ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένος από τις επιπλοκές της σύγχρονης πανδημίας του κορονοϊού.» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση ενώ ειδική μνεία κάνει στο γονάτισμα μαζί με τη σύζυγό του τον Μάϊο του 2019 λέγοντας πως «Μία στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας και θα αποτελεί αιώνιο σύμβολο τιμής στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας»

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ

«Μία στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας και θα αποτελεί αιώνιο σύμβολο τιμής στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας» (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.