ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βράβευση του Φάρου Ποντίων Πατρών για το ντοκιμαντέρ «Φάρος Ιστορίας»
Βράβευση του Φάρου Ποντίων Πατρών για το ντοκιμαντέρ «Φάρος Ιστορίας»
(Φωτ.: Φάρος Ποντίων Πατρών)
02 Δεκ
0
Σχόλια

Βράβευση του Φάρου Ποντίων Πατρών για το ντοκιμαντέρ «Φάρος Ιστορίας»

Με ενθουσιασμό και νέα πνοή ξεκίνησε η πολιτιστική περίοδος για το Σωματείο Φάρος Ποντίων Πατρών.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων και ο χώρος του πολιτισμού, μια βράβευση ήρθε να επιστεγάσει τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών και φίλων του συλλόγου για διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων, με κάθε μέσο έκφρασης και δημιουργίας.

Στα πρόσφατα Regional Media Awards, τα βραβεία για τα πιο καινοτόμα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, το ντοκιμαντέρ «Φάρος Ιστορίας» του Ionian Channel, κατέκτησε το χρυσό βραβείο ως καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή για το 2021.

Το βραβείο (φωτ.: Φάρος Ποντίων Πατρών)

Ο Φάρος Ιστορίας ήταν μια παραγωγή 8 επεισοδίων που παρουσίασε τις βιωματικές ιστορίες των Ποντίων της Πάτρας και ταξίδεψε τους τηλεθεατές σε κάθε έκφανση της παράδοσης των Ποντίων: από την ιστορία και τα έθιμά τους, μέχρι τους χορούς, τη γαστρονομία και τη διάλεκτο. Ο Φάρος Ιστορίας έριξε αυλαία τον περασμένο Μάιο με ένα συγκινητικό επεισόδιο αφιερωμένο στην Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Οκτωβρίου, με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Αντωνιάδη, αυτή η βράβευση αποτελεί ώθηση για νέες δράσεις και πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλα τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου αλλά και με τοπικούς κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες διατήρησης και διάδοσης των παραδόσεων των Ποντίων στην τοπική κοινότητα και στις νέες γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.