ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Αργαλέτ'κον αχπαστόν»: Σκοπό από το Αργαλί Τραπεζούντας ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Φουλίδης
«Αργαλέτ’κον αχπαστόν»: Σκοπό από το Αργαλί Τραπεζούντας ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Φουλίδης
24 Νοέ
0
Σχόλια

«Αργαλέτ’κον αχπαστόν»: Σκοπό από το Αργαλί Τραπεζούντας ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Φουλίδης

Το 2017, τα αδέρφια Αβραάμ και Γιάννης Γκόσιος, ξεκίνησαν την υλοποίηση ενός ονείρου.. Να διδαχθεί για πρώτη φορά το ποντιακό τραγούδι με μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία. Ένα όνειρο ζωής το οποίο όχι απλά έγινε πραγματικότητα, αλλά αγκαλιάστηκε με αληθινή αγάπη από ερμηνευτές κάθε ηλικίας. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μοιραστούν μαζί μας τους καρπούς των προσπαθειών τους, μέσα από ένα διαδικτυακό album σ´ ένα «Ταξίδι αδιάλειπτο» στην ποντιακή μουσική μας παράδοση..

Ερμηνεύει και παίζει λύρα ο Κωνσταντίνος Φουλίδης.

Ο σπουδαστής της Πρότυπης Ακαδημίας Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού «Χρύσανθος», Κωνσταντίνος Φουλίδης, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 2006 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και κατοικεί μόνιμα στον Λαγκαδά.

Μεγαλωμένος υπο τους ήχους της ποντιακής λύρας του πατέρα του, Γιάννη Φουλίδη, ο οποίος αποτελεί πρότυπο και στήριγμα του σε κάθε του βήμα έως σήμερα, αφομοίωσε γρήγορα την ποντιακή παράδοση, κυρίως με ακούσματα από το Αργαλί Τραπεζούντας (ιδιαίτερη πατρίδα του θρυλικού Χρήστου Αϊβαζίδη «Αϊβάζ’») αλλά και τη Μούζενα, ενώ σε ηλικία έξι ετών έμαθε το πρώτο του τραγούδι Τσ̌οπάνος με τα πρόατα.

Μετέπειτα στην ηλικία των έντεκα ετών παρακολούθησε συστηματικά μαθήματα ποντιακής λύρας από τον δάσκαλο ποντιακής λύρας Γιώργο Ευσταθιάδη, αλλά και μαθήματα μουσικής θεωρίας στο ωδείο «Νότα-Νότα» συμμετέχοντας παράλληλα σε διάφορες μουσικές παραστάσεις.

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο «Nota Studio»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.