ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ για την Ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου: «Ένας αγώνας που μας κληροδότησε πολλά διδάγματα»
ΠΟΕ για την Ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου: «Ένας αγώνας που μας κληροδότησε πολλά διδάγματα»
17 Νοέ
0
Σχόλια

ΠΟΕ για την Ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου: «Ένας αγώνας που μας κληροδότησε πολλά διδάγματα»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 48 χρόνων από την Ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο Δελτίο Τύπου της μνύει  των φοιτητικό και λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που φέρνει «στη μνήμη όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά της δικτατορίας, που ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη των βασανιστηρίων στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας), που κλείστηκαν στις φυλακές και τις εξορίες, που υπέστησαν κάθε μορφής δίωξη. Φέρνει στη μνήμη την αγωνιζόμενη νεολαία, τους φοιτητές και τους σπουδαστές.»

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «Ο φοιτητικός ξεσηκωμός συγκέντρωσε άμεσα την ενεργητική αλληλεγγύη μεγάλης μερίδας του κόσμου και παρόλο που υιοθετούσε ως μορφή πάλης την άοπλη μάχη ενάντια στους ένοπλους μηχανισμούς, «βάφτηκε» στο αίμα.

Την 17η Νοεμβρίου πλήθος κόσμου συνέρρεε στο Πολυτεχνείο για να εκφράσει τα δημοκρατικά του αισθήματα, αγνοώντας τις εντολές της Χούντας. Ήρθε όμως αντιμέτωπο με τις στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν σχηματίσει έναν κλοιό στους γύρω δρόμους και εκεί είχαμε τους περισσότερους νεκρούς.»

Τονίζει βέβαια ότι «Από τότε πολλά έχουν γραφτεί, έχουν αναλυθεί και ακόμη περισσότερα έχουν επικροτηθεί ή αμφισβητηθεί. Το μήνυμα όμως παραμένει αλώβητο, επίκαιρο και χρήσιμο όσο ποτέ.»

Το Δελτίο Τύπου κλείνει με την υπόσχεση ότι «Η Ομοσπονδία μας από την ίδρυση της στηρίζει την ύπαρξη της στις δημοκρατικές διαδικασίες, αναγνωρίζει το δικαίωμα τόσο στο λόγο, όσο και στον αντίλογο, υπερασπίζεται αξίες και ιδανικά, εμπιστεύεται τη νεολαία δίνοντας τον απαιτούμενο χώρο να δράσει, υποστηρίζει εμπράκτως την ελεύθερη βούληση, συνεχίζει να διδάσκεται από το Πολυτεχνείο και να αγωνίζεται για τα δικά της αιτήματα.

Διεκδικεί την ιστορική και ηθική δικαίωση των γενοκτονημένων προγόνων μας.

Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη ζωή.

Ποτέ πια Φασισμός!»

Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.