ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΠΟΠΣ παρευρέθηκε στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
Η ΠΟΠΣ παρευρέθηκε στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
(Φωτ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων)
10 Νοέ
0
Σχόλια

Η ΠΟΠΣ παρευρέθηκε στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠοντιακώνΣωματείων, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Χριστίνα Τσαρτσίδου-Σαχινίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σούζυ Ζαρογουλίδου και Κώστα Ζηλελίδη, παραβρέθηκε την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για τον εορτασμό της μνήμης της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Όπως είναι γνωστό, στις 03 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξος Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή, ετιμάτο και εορτάζετο στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε, από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται «Αεργίτες».

Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερώτας», τιμώντας την μνήμη όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανιστόρηση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στους σκοπούς του Σωματείου, απεφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων εντός, ενώ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Επετράπη η παρουσία προσκυνητών στους εξωτερικούς χώρους του ναού τηρώντας τα σχετικά μέτρα (διπλή μάσκα, αποστάσεις, αντισηψία).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.