ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αγρινίου παρέλασε κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική Σημαία τιμώντας τους Ήρωες του '40 (φωτο, βίντεο)
Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αγρινίου παρέλασε κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική Σημαία τιμώντας τους Ήρωες του ’40 (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: agrinionews.gr)
08 Νοέ
0
Σχόλια

Ο «Δημήτριος Ψαθάς» Αγρινίου παρέλασε κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική Σημαία τιμώντας τους Ήρωες του ’40 (φωτο, βίντεο)

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες τo Aγρίνιο τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την πρώτη παρέλαση που διεξάγεται στην πόλη μετά την έναρξη της πανδημίας. Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 ήταν η τελευταία πριν σκιάσει την κανονικότητα ο κορωνοϊός.

Στις 10:00 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αγρινίου όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και στις 10:30 τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη. Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» ήταν εκεί δίνοντας δυναμικό παρόν.

Στις 11:00 ξεκίνησε η παρέλαση που διέσχισε τη γνώριμη διαδρομή επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη με πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4000 θεατές της παρέλασης.

Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στο Αγρίνιο την Κυβέρνηση εκπροσώοησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός. Στη εξέδρα των επισήμων παρευρέθησαν και ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης , εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής και της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων.

Η παρέλαση διεξάχθηκε ομαλά με την μαθητιώσα νεολαία να παρελαύνει περήφανη. Τα τμήματα των μαθητών είναι μικρότερα από το παρελθόν λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλουν και τη μάσκα για τους θεατές.

 

Οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός για τα μέτρα τάξης και κυκλοφορίας ενώ όπως πάντα και η Φιλαρμονική κέρδισε τις εντυπώσεις παιανίζοντας τα εμβατήρια της ημέρας.

Δείτε την έναρξη της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο και άνοιξε ο «Δημήτριος Ψαθάς» κρατώντας την Ελληνική Σημαία:

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.