ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ και ΠαΣΕΕΕΠ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών
ΠΟΕ και ΠαΣΕΕΕΠ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
02 Νοέ
0
Σχόλια

ΠΟΕ και ΠαΣΕΕΕΠ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών

Αντιπροσωπείες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ΧρήστοΣταϊκούρα στο γραφείο του, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας, όπως είναι τα δάνεια, η εθνική σύνταξη και το επίδομα του ΟΓΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία υλοποιήθηκε μετά από μακρά περίοδο αναμονής, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα. Από την πλευρά της ΠΟΕ και της ΠαΣΕΕΕΠ κατατέθηκε η αγωνία για τους συμπατριώτες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία πολλά χρόνια. Ζήτησαν πέραν της αύξησης των δόσεων του δανείου και κούρεμα αυτού για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι άνθρωποί μας στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, καθότι η οικονομική τους κατάσταση είναι στα όρια της επιβίωσης.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δύο φορέων πως εντός λίγων μηνών θα διευθετηθεί πλήρως το θέμα χρέους των συμπατριωτών μας. Συγκεκριμένα, δήλωσε την πρόθεση του να μεταφερθούν οι υποχρεώσεις προς τις Τράπεζες στη δικαιοδοσία του Δημοσίου, ώστε πλέον οι οφειλέτες συμπατριώτες μας να μην συναλάσσονται με τις Τράπεζες αλλά με την Πολιτεία.

Τέλος, όσον αφορά το κούρεμα της εθνικής σύνταξης και το επίδομα του ΟΓΑ, παρέπεμψε στον Υπουργό Εργασίας, αφού και τα δύο θέματα άπτονται των αρμοδιοτήτων αυτού του υπουργείου.

Δρομολογήθηκε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας. Συμφωνήθηκε να κρατηθεί συχνή επαφή, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας και του σωματείου Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π. τέθηκαν στη διάθεση του Υπουργού για κάθε αναγκαία περαιτέρω διευκρίνηση επί των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.