ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ και σωματεία της Καλαμαριάς στηρίζουν την ανέγερση Ναού για τον Άγιο Ευγένιο
ΠΟΕ και σωματεία της Καλαμαριάς στηρίζουν την ανέγερση Ναού για τον Άγιο Ευγένιο
Η εικόνα του Αγίου Ευγενίου που απεικονίζει μεταξύ άλλων το ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας και τη μονή της Παναγίας Σουμελά
26 Οκτ
0
Σχόλια

ΠΟΕ και σωματεία της Καλαμαριάς στηρίζουν την ανέγερση Ναού για τον Άγιο Ευγένιο

Την ολόθυμη και αμέριστη στήριξή τους στο όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, για τη ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Ευγενίου και Εκκλησιαστικού Μουσείου στο στρατόπεδο «Κόδρα» εκφράζουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τα Σωματεία-Μέλη της: Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» μέσω Δελτίου Τύπου.

Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα, όχι μόνο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, αλλά και σύσσωμου του Ποντιακού Ελληνισμού έρχεται να επικαιροποιήσει καταθέτοντας ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, με το αίτημα του προς το Δήμο Καλαμαριάς για παραχώρηση οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του πολιούχου της Καλαμαριάς, Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

Επισημαίνουμε και θυμίζουμε, ότι ο Άγιος Ευγένιος υπήρξε ο πολιούχος της πόλης της Τραπεζούντας στον ιστορικό Πόντο και ο προστάτης Άγιος της αυτοκρατορικής δυναστείας των Μεγάλων Κομνηνών. Η πίστη και η ευλάβεια των Ποντίων στο πρόσωπο του Αγίου Ευγενίου υπήρξε διαχρονικά μεγάλη, σε σημείο οι αυτοκράτορες να αποτυπώνουν τη μορφή του στα νομίσματα που έκοβαν, ενώ θεωρούνταν υποχρέωση του εκάστοτε αυτοκράτορα να εκδίδει χρυσόβουλα υπέρ της Μονής και να προσφέρει σημαντικές χορηγίες για την ενίσχυση της.

Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίου Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.