ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ωραιόκαστρο: Με τιμή και λαμπρότητα τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)
Ωραιόκαστρο: Με τιμή και λαμπρότητα τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων)
18 Οκτ
0
Σχόλια

Ωραιόκαστρο: Με τιμή και λαμπρότητα τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)

Με εκδηλώσεις σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία, ο Δήμος Ωραιοκάστρου τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα με κατάθεση στεφάνων και σημαιοστολισμούς σε δημόσια κτίρια.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν:
Την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα τίμησε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμος Ωραιοκάστρου με λαμπρότητα και επισημότητα. Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας έγινε σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και των πλατειών και στους ιερούς ναούς τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν υπέρ της Μακεδονίας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε Ηρώα και Μνημεία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρέστη στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ευδοκία Μποζάνη, εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Παλαιοκάστρου από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, από το 1ο Δημοτικό & 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου εκ μέρους των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, από το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, από την Ενοριακή Νεανική Εστία «Άγιος Αθανάσιος» Παλαιοκάστρου και από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου «Ο Φίλιππος».

Στεφάνι κατέθεση και η ΕΠΩΦ
Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Την καταθεση στεφάνου έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου, Γεωργία Πετρίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.