ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βιβλίο ρεκόρ Γκίνες: Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι Πόντια
Βιβλίο ρεκόρ Γκίνες: Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι Πόντια
(Φωτ.: Hurriyet)
18 Οκτ
0
Σχόλια

Βιβλίο ρεκόρ Γκίνες: Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο είναι Πόντια

Από τον Εύξεινο Πόντο κατάγεται η ψηλότερη γυναίκα που ζει στον κόσμο, τον οποίον βλέπει από τα 2.15 μέτρα της σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Βιβλίο Γκίνες.

Η Ρωμέισα Γκελγκί γεννήθηκε και ζει στη Σαφράμπολη της βορειοδυτικής Τουρκίας, έχοντας το σύνδρομο Weaver, το οποίο της προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύεται πολύ στην καθημερινή της κινητικότητα, για την οποία χρησιμοποιεί αμαξίδιο ή πι.

Με το πάθος της για ζωή όμως έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο, καθώς από το 2014 όταν και διακρίθηκε για πρώτη φορά με τη ανάδειξή της ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο από τον βιβλίο των ρεκόρ, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για υποστήριξη ατόμων με σπάνιες ασθένειες ή σύνδρομα.

«Καθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για σένα, άρα αποδέξου τον εαυτό σου όπως είσαι, γνώρισε τις δυνατότητές σου και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς», αναφέρει η 24χρονη σήμερα Τουρκάλα.

Το ακριβές της ύψος υπολογίστηκε στα 215,16 εκατοστά, ενώ Τούρκος είναι και ψηλότερος άνδρας που ζει σήμερα, με ύψος 2,51 μέτρα.

«Το αδάμαστό της πνεύμα και η περηφάνεια της να ξεχωρίζει από το πλήθος συνιστούν έμπνευση», σχολίασε ο διευθυντής του Βιβλίου Γκίνες, Γκρεγκ Γκλέντεϊ.

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί σε τι οφείλεται τo Σύνδρομο Weaver που προκαλεί γιγαντισμό. Κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι είναι κληρονομικό, ωστόσο κανείς από τα αδέλφια ή τους γονείς της κας Γκελγκί δεν το έχει.

Πάντως το ρεκόρ της ψηλότερης γυναίκας στην ιστορία έχει η Κινέζα Ζενγκ Ζιλιάν, που είχε φτάσει τα 246,3 εκατοστά. Απεβίωσε το 1982.

Πηγή: Hurriyet, Sky News, TRT

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.