ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η θεατρική ομάδα των «Αργοναυτών» Κιλκίς «κατέκτησε» την Κρύα Βρύση
Η θεατρική ομάδα των «Αργοναυτών» Κιλκίς «κατέκτησε» την Κρύα Βρύση
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
11 Οκτ
0
Σχόλια

Η θεατρική ομάδα των «Αργοναυτών» Κιλκίς «κατέκτησε» την Κρύα Βρύση

Στο κατάμεστο —για τα δεδομένα της εποχή— Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Θεσσαλονίκης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», παρουσίασε την ηθογραφική ποντιακή κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμα, χωρίς εσέν ‘κ’ευτάγω, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Δημαρχίας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης μετέφερε την παράσταση, που πέτυχε ένα κατάμεστο Συνεδριακό κέντρο τον χειμώνα του 2019-2020 στην πόλη του Κιλκίς και επαναλήφθηκε ύστερα από απαίτηση του κοινού για επιπλέον δύο παραστάσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως… πολιτισμός 2021.»

Η παράσταση έλαβε θετικά σχόλια, με τους θεατές να απολαμβάνουν τα πειράγματα, τους μορφασμούς και τα κωμικές ατάκες των ηθοποιών και να απαντάνε με παρατεταμένα γέλια και χειροκροτήματα.

Το λαϊκό ποντιακό θέατρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποντιακής κουλτούρας και ως τέτοιο κατέχει σημαντικό μέρος της πολιτιστικής εργασίας της Ένωσης.

Τα μέλη των «Αργοναυτών» αφιέρωσαν την παράσταση στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος μέλους της θεατρικής ομάδας, Παναγιώτη Γιαχασίδη, με την ευχή οι φωνές των ηθοποιών να έφτασαν εκεί ψηλά μέχρι τα αυτιά του.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.