ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την «Μάχη της Πέτρας»
Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την «Μάχη της Πέτρας»
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
06 Οκτ
0
Σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την «Μάχη της Πέτρας»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το διήμερο των εκδηλώσεων για την «Μάχη της Πέτρας» στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Οι συνδιοργανωτές, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα «Υψηλάντη» του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, τίμησαν με ξεχωριστή λαμπρότητα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν και οι Ποντιακοί Σύλλογοι από τον ΣΠοΣ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ με τα λάβαρα τους όπως ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος», Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές του Νομού Αντρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η Γενική Γραμματέας της ΠΟΕ Αθηνά Σωτηριάδου. Από τον ΣΠοΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων παρόντες ήταν ο πρόεδρος Χρίστος Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και το μέλος του ΔΣ Στέλιος Ευσταθιάδης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας.

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης, αφιερωμένης στην Μάχη της Πέτρας και τον Δημήτριο Υψηλάντη, είναι προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και έγιναν με τη μουσική συνοδεία από τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.