ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Το ταξίδι στον αιώνιο ήχο» από την Πέλα Νικολαΐδου και την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς
«Το ταξίδι στον αιώνιο ήχο» από την Πέλα Νικολαΐδου και την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)
18 Σεπ
0
Σχόλια

«Το ταξίδι στον αιώνιο ήχο» από την Πέλα Νικολαΐδου και την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς

Οκτώ γνωστά στο ευρύ κοινό παραδοσιακά τραγούδια, ανάμεσά τους Πάρθεν η Ρωμανία, Η κόρ’ επήεν σον παρχάρ’ και Αητέντ’ς Επεριπέτανεν, παρουσιάζονται στο νέο cd της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς με τίτλο Ταξίδι στον αιώνιο ήχο.

Με οδηγό τη φωνή της Πέλας Νικολαΐδου και συνοδοιπόρους τους μουσικούς Δημήτρη Ξενιτόπουλο, Χρήστο Κεμανετζίδη, Δάνη Κουμαρτζή και Γιώργο Κορτσινίδη, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να μην είναι εξαιρετικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ακροατές θα ταξιδέψουν στην πατρίδα χωρίς δεύτερη σκέψη.

το εξώφυλλο του CD

Η Πέλλα Νικολαΐδου κατά την παρουσίαση του CD στο κοινό, ανέφερε τα εξής:
«οι πατρογονικές μας εστίες αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν το σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της ράτσας μας.

Οι μελωδίες και τα τραγούδια μας, ταξίδεψαν…. ως τη μητροπολιτική Ελλάδα, χαρίζοντας μας το αναλλοίωτο άρωμα της αλησμόνητης Πατρίδας.

Οι μουσικές αναζητήσεις – προσαρμοσμένες στην εποχή – συνεχίζουν να “γεννούν” ιδέες αλλά και επιθυμίες βάση των οποίων θέλουμε κι εμείς οι νεότεροι να συμβάλουμε στη διαιώνιση του πολιτισμού μας.

Με τη σκέψη στο παρελθόν… και στις ανάγκες των καιρών, σας παρουσιάζουμε κάποια από τα ακριτικά αλλά και γενικότερα παραδοσιακά μας τραγούδια με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Η δημιουργία του cd το όποιο έχει τίτλο “Ταξίδι στον αιώνιο ήχο”»

Το οπισθόφυλλο του CD

Η Ένωση Ποντίων Καλαμαρίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Γιώργος Σεφέρης έχει πει ότι σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνουμε κι ένα κομμάτι από το μέλλον. Αναγνωρίζοντας λοιπόν το ιερό αυτό χρέος της συνέχειας και της προσφοράς απέναντι στους προγόνους αλλά και τους απογόνους μας, τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την πρόταση για την παραγωγή ενός μουσικού CD με τίτλο «Ταξίδι στον αιώνιο ήχο». Μεγάλη τιμή για το Σύλλογο ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε αυτή η σπουδαία ερμηνεύτρια Πέλα Νικολαΐδου, που με το φυσικό της χάρισμα αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, κατατάσσεται σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ποντιακού καλλιτεχνικού χώρου. Τη χαρά μας συμπλήρωσε η συνοδεία της λύρας του Δημήτρη Ξενιτόπουλου, του οποίου οι μουσικές ικανότητες αλλά και το ήθος θυμίζουν λυράρη παλιάς κοπής! Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το συγκλονιστικό αποτέλεσμα της εξαιρετικής αυτής συνεργασίας των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών & των συνεργατών τους!»

Η διάθεση του cd γίνεται από την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947521698.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.