ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπαμπαλιό: Το χωριό των προσκόπων και του εθελοντισμού (φωτο, βίντεο)
Μπαμπαλιό: Το χωριό των προσκόπων και του εθελοντισμού (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)
03 Σεπ
0
Σχόλια

Μπαμπαλιό: Το χωριό των προσκόπων και του εθελοντισμού (φωτο, βίντεο)

Άλλη μια χρονιά όλο το χωριό έδωσε ραντεβού για μια ακόμη καλή πράξη, δείχνοντας πράξεις πολιτισμού και σεβασμού στο περιβάλλον, αλλά και γενικότερα στον άνθρωπο.

Εξάλλου το Μπαμπαλιό φημίζεται για τέτοιου είδους πράξεις εδώ και πολλά χρόνια. Με επικεφαλής τους προέδρους του χωριού και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες», μικροί και μεγάλοι έδωσαν δυναμικό παρών και συνέλεξαν όλα τα σκουπίδια έξω από το χωριό στον Περιφερειακό δρόμο Αγρινίου Εμπεσού, την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Οι «Αξέχαστες Πατρίδες» συμμετείχαν ενεργά και δυναμικά όπως κάθε φορά καθώς σχεδόν όλα τα μέλη του έδωσαν το παρόν σε αυτή την σημαντική δράση μιας και ο Σύλλογος είχε αναλάβει και την οργάνωση του όλου εγχειρήματος.

Επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του χωριού, συνέδραμε με ένα περιπολικό για τα μέτρα προστασίας και την ασφάλεια των εθελοντών. Ολοι οι εθελοντές που πρόσφεραν πράξη εθελοντισμού και πολιτισμού έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

Ακόμα και ο «Μαξ» βοήθησε μαζεύοντας μικρά μπουκαλάκια

Ο Σύλλογος κατά την διάρκεια της συγκομιδής των σκουπίδιων, προσέφερε κρυα νεράκια και αναψυκτικά και το βράδυ, μετά το τέλος του εθελοντισμού, στην πλατεία του χωριού προσέφερε γεύμα για όλους με σουβλάκια πίτσες και μπύρες.

Δεν γινόταν να λείψουν οι χοροί….

Δεν θα μπορούσε όμως να λείψει και η ποντιακή παράδοση που θέλει κάθε φορά που ανταμώνουμε, να χορεύουμε. Έτσι λοιπόν, κατά την διάρκεια της συγκομιδής, στήθηκε ένα ολιγόλεπτο γλέντι όπου μικροί-μεγάλοι έκαναν έναν κύκλο και χόρεψαν

Και του χρόνου με υγεία!!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.