ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Εύξεινος Πόντος» Μεταμόρφωσης τίμησε την Αγία Άννα και την Αγία Παρασκευή (φωτο)
Ο «Εύξεινος Πόντος» Μεταμόρφωσης τίμησε την Αγία Άννα και την Αγία Παρασκευή (φωτο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)
30 Ιούλ
0
Σχόλια

Ο «Εύξεινος Πόντος» Μεταμόρφωσης τίμησε την Αγία Άννα και την Αγία Παρασκευή (φωτο)

Δυναμική ήταν η παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στα παρεκλήσια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021, στη μνήμη της Αγίας Άννης και της Αγίας Παρασκευής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Αγίας Άννης, στο ομώνυμο παρεκκλήσι της το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 όπου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού, κ. Κύριλλου. Πρέπει να αναφέρουμε πως οι πιστοί υποδέχτηκαν με εξαιρετικά μεγάλη θέρμη τον Μητροπολίτη, μετά την πρόσφατη περιπέτεια του.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν δεκάδες πιστοί, (ακολουθώντας όλοι τις οδηγίες για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού), ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου και οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γιάννης Μπάλτας και Στέλιος Σαριδάκης.

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας Παρασκευής, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο παλαιό οικιστικό κέντρο της Μεταμόρφωσης, έναντι του Δημαρχείου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας, Αρχιερατικός Επίτροπος Εκάλης – Ν. Ερυθραίας, πλαισιωμένος από τους Εφημέριους του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Αγ. Βαρβάρας.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Θαυματουργού Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής.
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Ζυγούνας, Γιάννης Μπάλτας, Στέλιος Σαριδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Μεταμόρφωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ως συνήθως η παρουσία των πιστών ήταν μαζική, τηρώντας πάντα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τέλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Αλεβιζάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ευχαρίστησε το Δήμο για την αγαστή συνεργασία. Μία συνεργασία που είχε ως έμπρακτο αποτέλεσμα, μεταξύ των άλλων, να γίνει φέτος η ανάπλαση στην εξωτερική αυλή, όπως μπαίνουμε από τον πεζόδρομο, έκτασης 200 τ.μ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος πρόσφερε τα υλικά, ενώ η τοπική εκκλησία είχε την ιδέα και έβαλε το μάστορα, όπως μας ενημέρωσε ο πατέρας Αλεβιζάκης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.