ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θρυλόριο: Πανηγυρικός εσπερινός και ποντιακά εδέσματα
Θρυλόριο: Πανηγυρικός εσπερινός και ποντιακά εδέσματα
(Φωτ.: xronos.gr)
24 Ιούλ
0
Σχόλια

Θρυλόριο: Πανηγυρικός εσπερινός και ποντιακά εδέσματα

Με την ευχή του χρόνου να ανταμώσουν σε μεγαλύτερες θρησκευτικές, γαστρονομικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως παραδοσιακά, αντάμωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου πιστοί του χωριού, από την Κομοτηνή και γύρω χωριά.

Στην εκκλησία πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, με τους πατέρες να μεταφέρουν τις ευχές του Μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής που την ίδια ώρα βρισκόταν στον Ίμερο. Παρόντες επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Ζωγράφου κι άλλοι. Η περιφορά της εικόνας έγινε συμβολικά γύρω από τους πιστούς.

Τον κόσμο καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, που μαζί με μέλη του συλλόγου, είχαν προετοιμάσει ποντιακά εδέσματα για όλους. Η προετοιμασία έγινε σπίτι κάθε μαγείρισσας, λόγω covid, ωστόσο τα εδέσματα μοιράστηκαν στους πιστούς σε ατομικές συσκευασίες με χαμόγελο από όλους, μετά το πέρας του εσπερινού.

Χαρούμενη που αντάμωσαν όλοι μαζί ξανά η κα Μαυρίδου, ευχήθηκε η επόμενη χρονιά να βρει το χωριό σε πολυήμερες εκδηλώσεις στην εκκλησία αλλά και την πλατεία, που υπό κανονικές συνθήκες αυτή την εποχή θα «πλημμύριζε» από έθιμα, γεύσεις κι αρώματα ποντιακών πιάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι ήχους ποντιακής λύρας.

Πηγή: xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.