ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χωρίς πανηγύρι, αλλά με ποντιακά εδέσματα ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο
Χωρίς πανηγύρι, αλλά με ποντιακά εδέσματα ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο
(Φωτ.: xronos.gr)
17 Ιούλ
0
Σχόλια

Χωρίς πανηγύρι, αλλά με ποντιακά εδέσματα ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Θρυλόριο

Η γιορτή της Αγίας Μαρίνας είναι πλέον κοντά και υπό κανονικές συνθήκες το Θρυλόριο θα προετοιμαζόταν πυρετωδώς για το μεγάλο πανηγύρι του. Δυστυχώς η πανδημία για ακόμα ένα χρόνο βάζει “φρένο” σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις. Αντίθετα, η γιορτή της Αγίας Μαρίνας θα περιοριστεί στις θρησκευτικές ακολουθίες, αλλά και στα ποντιακά εδέσματα, όπως ενημέρωσε μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις, όπως τις είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια και παρότι όλος ο κόσμος λαχταράει να διασκεδάσει. Αυτό που μας επιτρέπεται θα το κάνουμε, το να βρεθούμε δηλαδή στο εξωκκλήσι και να μαγειρέψουμε για τον κόσμο που θα έρθει» δήλωσε η κα Μαυρίδου. Η πρόεδρος τόνισε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και θα προσφέρουν ότι μπορούν στον κόσμο «ώστε να νοιώσουμε και εμείς ότι γιορτάζουμε με κάποιο τρόπο το πανηγύρι μας. Θα πάμε στο ξωκλήσι μας θα προσευχηθούμε και θα δώσουμε την αισιόδοξη νότα ότι παραμένουμε ενεργοί περιμένοντας να έρθουν οι παλιές συνθήκες και η κανονικότητα ώστε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα».

«Θα στρώσουμε για άλλη μια φορά ένα πανηγυρικό τραπέζι»
Μέλη του συλλόγου θα ετοιμάσουν ποντιακά εδέσματα για τους παρευρισκόμενους και «όλοι μαζί θα στρώσουμε για άλλη μια φορά ένα πανηγυρικό τραπέζι». Η ίδια έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της ποντιακής γαστρονομίας που «θα πρέπει να την αναδείξουμε». Κατά την κα Μαυρίδου όλα τα παραδοσιακά μας εδέσματα θα πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι μας γιατί «είναι θέμα του πολιτισμού και της κουλτούρας μας».

Κατά τον επίλογό της μετέφερε την ελπίδα του χρόνου τέτοιο καιρό το πανηγύρι να γίνει κανονικά, όπως έχουν αγαπήσει όλοι οι Ροδοπίτες.

Δήμος Μπακιρτζάκης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.