ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπάζα στην Παναγία Σουμελά προκαλούν έντονες αντιδράσεις
Μπάζα στην Παναγία Σουμελά προκαλούν έντονες αντιδράσεις
(Φωτ.: sputnik.com)
15 Ιούλ
0
Σχόλια

Μπάζα στην Παναγία Σουμελά προκαλούν έντονες αντιδράσεις

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν μπάζα από την αναστήλωση της Μονής Σουμελά ριγμένα μέσα στο ρέμα που διασχίζει την ιστορική περιοχή Ματσούκα.

Tι απαντά το αρμόδιο Υπουργείο
Μετά τις αντιδράσεις, τα μπάζα στην όχθη του ποταμού απομακρύνθηκαν, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι «μετά από επικοινωνία του υπουργείου μας με τους αρμόδιους ανθρώπους, η περιοχή καθαρίστηκε».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου για τη Διατήρηση των Φυσικών και Ιστορικών Αξιών, Τζοσκούν Ερούζ δήλωσε ότι «είδα με τα μάτια μου το ρέμα γεμάτο με όλων των ειδών τα πλαστικά, πλακάκια και λαμαρίνες και έμεινα έκπληκτος. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, διότι πρόκειται για Εθνικό Δρυμό, για προστατευόμενη περιοχή. Δεν μπορεί να είναι χώρος απορριμμάτων, αλλά έγινε. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη».

Η Παναγία Σουμελά άνοιξε πλήρως τις πύλες της προς τους τουρίστες πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από 5 χρόνια εργασιών αναστήλωσης και καθάρισμα των βράχων απειλούσαν να την καταστρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.