ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην «Γιορτή Κερασιού» για........ παραδειγματισμό
Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην «Γιορτή Κερασιού» για…….. παραδειγματισμό
14 Ιούλ
0
Σχόλια

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην «Γιορτή Κερασιού» για…….. παραδειγματισμό

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου Νάουσας «Οι Κομνηνοί» για την εκδήλωση γιορτής κερασιού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021.

Η γιορτή αυτή που γίνεται παραδοσιακά εδώ και χρόνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος, αλλά προσαρμοσμένη στα δεδομένα της covid-19 εποχής.

Στο παρελθόν οι εκδηλώσεις ήταν διήμερες. Φέτος επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση συναυλίας ποντιακού τραγουδιού.

Όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου, έγινε σοβαρή και υπεύθυνη προετοιμασία ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι νόμιμες οικονομικές και υγειονομικές προϋποθέσεις.

Την ημέρα της εκδήλωσης και ενώ είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα, εμφανίστηκαν στην είσοδο αστυνομικά όργανα τα οποία βεβαίωσαν πρόστιμο σε βάρος του Συλλόγου ύψους 5.000 ευρώ.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου, παρά τις διαμαρτυρίες και την πρόσκληση των υπευθύνων να γίνει έλεγχος του χώρου και των συνθηκών, τα αστυνομικά όργανα αρνήθηκαν να κάνουν έλεγχο, αλλά βεβαίωσαν την παράβαση και το πρόστιμο και μόνο για το γεγονός της πραγματοποίησης εκδήλωσης.

«Τηρήσαμε όλα τα μέτρα, πήραμε όλες τις προβλεπόμενες άδειες, δεν υπήρχαν τραπέζια, αλλά μόνο καρέκλες στο χώρο, τοποθετημένες στις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπήρχαν αντισηπτικά παντού… Δεν κάναμε τίποτα παράνομο… Άλλωστε την εκδήλωση την γνωστοποιήσαμε μέσα από τον τοπικό τύπο… Δεν ήταν κάτι «κρυφό».

Ο Σύλλογός μας έχει μια μακρά παράδοση στη λειτουργία και στις εκδηλώσεις του. Φέτος κάναμε μια εκδήλωση εφαρμόζοντας πιστά τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες… Μας είπαν ότι μας επιβάλανε πρόστιμο για «παραδειγματισμό»…

Σημειώνεται ότι η επιβολή του προστίμου δεν έκαμψε τη διάθεση των υπευθύνων του Συλλόγου και όσων πήραν μέρος στην εκδήλωση. Το πρόγραμμα έγινε κανονικά.

Τώρα ο Σύλλογος ετοιμάζεται να αντιδράσει νομικά για να βρει το δίκιο του.

Πηγή: verianet.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.