ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σπουδαίες προσωπικότητες στο τουρνουά «Γιώργος Ποζίδης» στην Κομοτηνή!
Σπουδαίες προσωπικότητες στο τουρνουά «Γιώργος Ποζίδης» στην Κομοτηνή!
28 Ιούν
0
Σχόλια

Σπουδαίες προσωπικότητες στο τουρνουά «Γιώργος Ποζίδης» στην Κομοτηνή!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, το τουρνουά στη μνήμη του Ολυμπιονίκη της πάλης Γιώργο Ποζίδη, το οποίο διοργάνωσε ο «Πόντος» Θρυλορίου, στην Κομοτηνή.

Συμμετείχαν οι Ακαδημίες του Πόντου Θρυλορίου, καθώς και των Σπάρτακου, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ Κομοτηνής και Θρακών. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα Κ-12 του ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Για τη συμμετοχή τους όμως βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτήν τη διοργάνωση που έγινε στη μνήμη του Πόντιου γίγαντα.

Ακολούθησε ποντιακή βραδιά, τηρουμένων των υγειονομικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού, στο δημοτικό θέατρο Κομοτηνής. Εκεί παρουσιάστηκε η νέα φανέλα του «Πόντου» Θρυλορίου, η οποία έχει ξεκάθαρη αναφορά στη φανέλα της αθλητικής ομάδας του «Πόντου» Μερζιφούντας, τα μέλη της οποίας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στις 21 Σεπτεμβρίου 1921.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο χορευτής του χορού των μαχαιριών (πιτσάικ οΐν), Πλούταρχος Κανετίδης, ο Γιώργος Τερζόπουλος και προσωπικότητες του ποντιακού χώρου.

Στο γλέντι που στήθηκε, τραγούδησε ο μεγάλος Πόντιος ερμηνευτής, Αλέξης Παρχαρίδης! Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της Ντεβρίμ Καβαλί, η οποία τίμησε την εκδήλωση.

Η Τουρκάλα καλλιτέχνις, η οποία ζει στη Γερμανία και είναι γνωστή για τον ακτιβιστικό της αγώνα υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ερμήνευσε καταπληκτικά τραγουδώντας στη γλώσσα της και στα ελληνικά.

Μπορείτε να την απολαύσετε στα βίντεο που δημοσίευσαν οι Πλούταρχος Κανετίδης και Νικόλαος Ψυχίδης στο facebook:

Η διοίκηση του Πόντου Θρυλορίου ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της για την παρουσία τους, αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω των υψηλών θερινών θερμοκρασιών.

Ευχή όλων, το τουρνουά «Γιώργος Ποζίδης» να γίνει θεσμός και να βοηθήσει στην ανάδειξη ποδοσφαιρικών ταλέντων που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κείμενο: Χρήστος Κωνσταντινίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.