ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στις 17 και 18 Ιουλίου 2021, το 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά
Στις 17 και 18 Ιουλίου 2021, το 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά
(Φωτ.: Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων)
28 Ιούν
0
Σχόλια

Στις 17 και 18 Ιουλίου 2021, το 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το «23ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» στην Παναγία Σουμελά στα υψώματα της Καστανιάς, στο όρος Βέρμιο στην Ημαθία.

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια του Ιερού Προσκυνήματος, του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και η Οργανωτική Επιτροπή του Συναπαντήματος, προς τα ποντιακά σωματεία αναφέρουν:

«Ο θεσμός αυτός τα προηγούμενα είκοσι δύο χρόνια αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και νέες ποντιακής καταγωγής και στηρίχθηκε από Ποντιακά Σωματεία εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, που χρόνο με τον χρόνο γίνονταν όλο και περισσότερα.

Αυτή η επιτυχία δεν είναι έργο μόνο του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου “Παναγία Σουμελά”, είναι αποτέλεσμα κυρίως της αρμονικής συνεργασίας των νέων Ποντιακής καταγωγής που είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος αλλά φυσικά και όλων όσων συμμετείχαν, με σκοπό την συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων μας καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παράλληλα με την παρουσία όλων μας και το δυνατό παρών που δίνουν οι νέοι Ποντιακής καταγωγής στα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, διαμορφώνοντας το μέλλον τις πατρίδας μας, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του Ελληνισμού.

Ξεπερνώντας τα προβλήματα της επιδημίας, θα είμαστε και πάλι στα υψώματα του Βερμίου στην Παντάνασσα του Πόντου, στην Σουμελιώτισσα Κυρά στις 17 και 18 Ιουλίου 2021, τηρώντας όλα όσα η πολιτεία και οι ειδικοί επιτάσσουν, με την γνωστή απόφαση μας ότι: «Με μάσκες, γάντια, self test και αντισηπτικά εμάς τίποτα δεν μας σταματά!».

Η Οργανωτική Επιτροπή των Νέων, η οποία συνεδριάζει τακτικά, κατά την διάρκεια της χρονιάς έχει ήδη υποβάλει προτάσεις για την διεξαγωγή του Συναπαντήματος, αλλά και απόψεις για την καλύτερη φετινή διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξουμε και φέτος θα είναι ακόμη πιο ποιοτικό, ακόμη πιο καινοτόμο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις νεανικές αναζητήσεις και ανησυχίες, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Οι βασικοί μας σκοποί και στόχοι, είναι:

  • Η Βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας.
  • Η Ευαισθητοποίησή όλων μας στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  • Τα Προβλήματα, και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και του περιβάλλοντος.
  • Η Αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των Ποντιακών Σωματείων, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.
  • Oι εκδηλώσεις των δύο αυτών ημερών, σχεδιάζονται με περισσό ζήλο, αγάπη και φροντίδα. Αξίζει λοιπόν οι νέοι και νέες του Σωματείου σας να λάβουν μέρος στο φετινό Συναπάντημα.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να ενημερώσετε τα μέλη σας (ηλικίας 18 έως 30 ετών), για το σκοπό και τους στόχους του “Συναπαντήματος” ώστε να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στις κορυφές του Βερμίου, έχοντας πλήρη γνώση του λόγου της συμμετοχής τους. Επίσης, θα πρέπει να ορίσετε και τον αρχηγό-υπεύθυνο της αποστολής σας (άνω των 18 ετών ή Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.)

Τονίζουμε πως στις δραστηριότητες του Συναπαντήματος, δεν γίνεται κανενός είδους αποκλεισμός Αδελφών Ποντιακών Σωματείων, καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Έτσι, εάν πέσει στην αντίληψή σας Ποντιακό Σωματείο, που δεν έχει συμπεριληφθεί ενδεχομένως στους αποδέκτες αυτής μας της επιστολής, θα εκτιμούσαμε εάν μας ενημερώνατε σχετικά, ώστε να τους σταλεί άμεσα πρόσκληση.

Στο χώρο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ευρίσκονται μόνο μέλη των αποστολών των ποντιακών Σωματείων.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος η συμμετοχή σας, με συγκεκριμένες προτάσεις, θα συμβάλει στο να διατηρήσουμε το ζήλο και την ποιότητα των αρχικών οργανώσεων του Συναπαντήματος.

Οι εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος έχουν δυνατότητα φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού προσώπων στους ξενώνες, για αυτό λοιπόν για την καλύτερη διαμονή όλων.

Η συμμετοχή κάθε Σωματείου λόγω της παρούσας κατάστασης θα γίνει με 2 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού αποστολής. Με βάση τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών, οι χώροι έχουν απολυμανθεί και θα υπάρχουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά καθώς και self test για όσους και όσες θα πάρουν μέρος στο Συναπάντημα.

Με τη βεβαιότητα πως θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά για τους κοινούς μας στόχους, περιμένουμε και φέτος τους νέους και τις νέες των Ποντιακών Σωματείων στην Καστανιά, στα υψώματα του φιλόξενου Βερμίου, στην Παναγία Σουμελά, όπου από το 1952 το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» με την αγάπη ποντίων και φιλοποντίων, αλλά και των ευσεβών προσκυνητών δημιούργησε σε μικρογραφία τον αλησμόνητο Πόντο όπου κάθε χρόνο τον 15Αύγουστο χτυπάει δυνατά η ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.