ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού «Στον Κήπο με τα παραμύθια»
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού «Στον Κήπο με τα παραμύθια»
25 Ιούν
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού «Στον Κήπο με τα παραμύθια»

Στον τριήμερο κύκλο αφηγήσεων Μικρασιάτικων και Αρμένικων παραμυθιών με γενικότερο τίτλο «Στον Κήπο με τα παραμύθια», που διοργανώνει η διαδικτυακή ομάδα «Από την Κοκκινιά στην Νίκαια» με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη θα συμμετέχειη Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού .

Λαϊκά παραμύθια από τον Πόντο, την Σμύρνη, την Κύζικο, το Λιβίση και την Μάκρη, το Αϊδίνι της Πισιδίας, την Αρμενία… θα οδηγήσουν τα παιδιά σε χώρους και γεγονότα που εμπεριέχουν προαιώνια πείρα, ζωντανεύοντας τη φαντασία τους. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 25,26 και 27 Ιουνίου 2021, στις 19:30, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσης), με ελεύθερη είσοδο.

Ο πίνακας «Το παραμύθι της γιαγιάς» του Νικόλαου Γύζη, που διάλεξε η διαδικτυακή ομάδα «Από την Κοκκινιά στη Νίκαια» για την εκδήλωση «Στον Κήπο με τα Παραμύθια» (φωτ.: paletaart.wordpress.com)

Το Λαογραφικό Τμήμα της Ένωσης, στηρίζει ενεργά, την εκδήλωση και συμμετέχει την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 19:30, με το ποντιακό παραμύθι Το Βασιλόπουλλον και το οψάριν* από την Νικόπολη του Πόντου, το οποίο θα αφηγηθεί η απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης, Βερόνικα Λαχανά.

Όλα τα παραμύθια απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως 106 ετών. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

* Το παραμύθι συμπεριλαμβάνεται στο παράρτημα 5 του περιοδικού «Αρχείον Πόντου» της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών με τίτλο «Τα παραμύθια του Ποντιακού Λαού» σε επιμέλεια Σίμου Λιανίδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.