ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Πατρίδας Ημαθίας (φωτο, βίντεο)
Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Πατρίδας Ημαθίας (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: pliroforiodotis.gr)
23 Ιούν
0
Σχόλια

Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Πατρίδας Ημαθίας (φωτο, βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στην Πατρίδα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μετεγκατάσταση Ελλήνων του Πόντου στο χωριό Πατρίδα Ημαθίας.

Το πρωί της Κυριακής 06 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης καί Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Πατρίδας.

Λόγο εκφώνησε ο πρώην νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Συνόδευσε στην λύρα ο Γιάννης Χωραφαΐδης.

Στη συνέχεια ακολούθησε τελετή στο Μνημείο πλησίον του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς».

Το τελετουργικό ξεκίνησε με Δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Παντελεήμων.

Χαιρετισμό απηύθυναν:

  • Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» Γιώργος Λαβασίδης
  • Ο τέως πρόεδρος και νυν μέλος του συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης
  • Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Σιδηρόπουλος
  • Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου, τραγούδι, παρουσίαση του χορού Σέρρα από χορευτές του συλλόγου, ενός λεπτού σιγή και απαγγελία του Εθνικού Ύμνου.

Την τελετή παρουσίασε η εκπαιδευτικός Καγκελίδου Παρθένα (Νόπη).

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Παύλος Καγκελίδης (τραγούδι), Γιάννης Κωνσταντινίδης (λύρα), Νίκος Γιαντζόγλου (νταούλι)

Χόρεψαν οι: Βασίλης Ασβεστάς (χοροδιδάσκαλος), Παναγιώτης Ζιώγας, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο επίτιμος πρόεδρος ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Αστυνομικών Απόστολος Μούρτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πατρίδας, ο πρόεδρος ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας Ευστάθιος Κατσίδης, η εκπρόσωπος ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Νανά Καραγιαννίδου, ο Ιστορικός – Καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός, η προισταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Σουμελίδου, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Συρμούλα Τζήμα, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βέροιας Γιώργος Γουλτίδης, Λάζαρος Ασλανίδης κ.α., ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Νίκος Τομπουλίδης και μέλη, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.