ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Ολυμπιονίκη, Γιώργου Ποζίδη, στην Κομοτηνή
Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Ολυμπιονίκη, Γιώργου Ποζίδη, στην Κομοτηνή
(Φωτ: sportdog.gr)
18 Ιούν
0
Σχόλια

Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Ολυμπιονίκη, Γιώργου Ποζίδη, στην Κομοτηνή

Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη διοργανώνει στις 25 Ιουνίου 2021 ο Πόντος Θρυλορίου στην Κομοτηνή.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 18:00 με συμμετέχουσες τις Ακαδημίες των Σπάρτακου, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ, Θρακών, Πόντου Θρυλορίου.

Στις 21:00 θα ακολουθήσει στο δημοτικό θέατρο Κομοτηνής ποντιακή βραδιά ιστορικής μνήμης με παρουσίαση της νέας φανέλας του Πόντου, με αφιέρωμα στην ομάδα του «Πόντου» Μερζιφούντας τα μέλη της οποίας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στις 21 Σεπτεμβρίου 1921.

Ο Γιώργος Ποζίδης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία των 63 ετών τον Αύγουστο του 2019. Γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πάλη. Αναδείχθηκε 6ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Δίδαξε θεωρία και μεθοδική της πάλης στα ΤΕΦΑΑ, ενώ ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996). Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης, ενώ ασχολήθηκε και με την πυγμαχία.

Υπήρξε αστυνομικός ήταν και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.