ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σχεδόν έτοιμο το Μνημείο Γενοκτονίας στην ΚΩ
Σχεδόν έτοιμο το Μνημείο Γενοκτονίας στην ΚΩ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Σχεδόν έτοιμο το Μνημείο Γενοκτονίας στην ΚΩ

Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή του προπλάσματος του Μνημείου του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας», ενός Μνημείου αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που πρόκειται οσονούπω να λάβει τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις και να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Κω.

Ο Σύλλογος επέλαξε να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα, με χορηγίες που πρόκειται να συλλέξουν από Πόντιους και Κώους πολίτες οι οποίοι παρά τις δυσκολίες της εποχής είναι και πάλι κοντά στον «Ξενιτέα». Γνωρίζουμε άλλωστε από τους προγόνους μας, πως όσο ανηφορικός, μακρύς και δύσβατος και να είναι ένας δρόμος, εμείς πρέπει να τον διασχίσουμε με υπερηφάνεια.

Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του Συλλόγου, είναι ο μπάρμπα Γιάννης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Γρηγοριάδης.

«Ένας από αυτούς που βάζουν τα θεμέλια, τα θεμέλια ενός Μνημείου που σκοπό θα έχει να διδάσκει την ιστορία και την τραγωδία των προγόνων μας σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, δίνοντας και σε εμάς την ευκαιρία να τους μνημονεύουμε για πάντα, σε έναν χώρο αφιερωμένο σε εκείνους, με την ελπίδα μέσα από την γνώση, να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά , καμία Γενοκτονία.!!!» αναφέρεται στηνσχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.