ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η εκδήλωση της ΠΟΕ για την Γενοκτονία στον Πειραιά μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
Η εκδήλωση της ΠΟΕ για την Γενοκτονία στον Πειραιά μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
(Φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
14 Ιούν
0
Σχόλια

Η εκδήλωση της ΠΟΕ για την Γενοκτονία στον Πειραιά μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν την Τρίτη 18 Μαΐου, στις 19:00, από την πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σχολαστικός καθαρισμός (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο του Πειραιά άνοιξαν τον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων από το χώρο όπου βρίσκεται το εμβληματικό μνημείο «Πυρρίχιο Πέταγμα», με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε την 19η Μαΐου ως Ημέρα μνήμης, τιμής και βαθύτατου σεβασμού στους μάρτυρες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα υγεινομικά πρωτόκολλα

Την εκδήλωση πλαισίωναν 2 μέλη από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας —ένας άντρας και μια κοπέλα— το οποία ήταν ενδεδυμένα με ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο πρόεδρος της ΠΟΕ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, η Υψηλάντη Φωτεινή εκ μέρους του δωρητή του μνημείου και στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου η οποία συγκλόνισε με την ερμηνεία της και του λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Βουλευτές Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια και Νίκος Μανωλάκος, οι αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη και Κυριακή Μπουρδάκου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου κόσμησε την εκδήλωση με το τεράστιο ταλέντο της (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.