ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με άρωμα Πόντου και το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο» της Καλλλθέας Αττικής
Με άρωμα Πόντου και το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο» της Καλλλθέας Αττικής
12 Ιούν
0
Σχόλια

Με άρωμα Πόντου και το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο» της Καλλλθέας Αττικής

Τo πρόγραμμα του Δήμου Καλλιθέας Αττικής «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021», το οποίο θα διαρκέσει 114 συνεχόμενες ημέρες, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν 2-4 εκδηλώσεις, παρουσίασαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο κύκλο προβολών και παραστάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε:

«Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ένας θεσμός με μεγάλη ανταπόκριση, που ξεπερνά τα σύνορα της Καλλιθέας, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, έρχεται στην πόλη μας με τις παλιές και νέες εκδηλώσεις του. Τα μέτρα κατά της πανδημίας αυτή τη φορά έχουν περιορισθεί και έτσι μπορούμε και πάλι να διοργανώσουμε πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις σε όλη την Καλλιθέα μας και για όλους.

Τα καταξιωμένα πια «Σινέ Θερινόν» και το Σινέ Τζιτζιφιές, οι συναυλίες, οι παραστάσεις, και το «Ρεμπέτικο Τριήμερο», το «Μεσογειακό Φεστιβάλ», ο Καραγκιόζης έρχονται να συμβαδίσουν με νέα δρώμενα όπως τα «Χαροκόπεια» και ο «Κλήδονας» και άλλα πολλά, και πάλι κοντά στο κοινό της πόλης μας που τα έχει αγκαλιάσει.
Παράλληλα, στην πόλη μας θα λάβουν μέρος πλήθος εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης και οι πολιτιστικές παραστάσεις μας θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο.

Για άλλη μια χρονιά, κύριο λόγο έχουν η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, οι τοπικοί φορείς πολιτισμού και πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες. Μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021, δίνουμε επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών γιατί, όπως λέμε πάντοτε: πολιτισμός σημαίνει ελευθερία».

Για το ίδιο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Λάζαρος Λασκαρίδης, υπογράμμισε:

«Οι αχτίδες φωτός μετά τον παρατεταμένο εγκλεισμό της χειμερινής περιόδου, μετατρέπονται πια σε νότες αισιοδοξίας. Νότες μελωδικές, που την καλοκαιρινή περίοδο, εμπλουτίζουν και ομορφαίνουν το όνειρο. Η Καλλιθέα-πόλη πολιτισμού πια, δίνει «σάρκα και οστά» σε αυτό το όνειρο, κάνοντας το πράξη. Καθημερινά, με μια πανδαισία εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν 113 ημέρες συνολικά!

Για τη διοίκηση του Δήμου μας, ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάσας ζωής, εργαλείο σκέψης και τροφή για πνευματικές αναζητήσεις. Πλέον, σε αυτή την πόλη, ο Πολιτισμός δεν σταματά ποτέ! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι φέτος συνεχίστηκε διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο, ούτε το ότι εν μέσω απαγόρευσης των δια ζώσης εκδηλώσεων επιλέξαμε τον ίδιο τρόπο για να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων. Και συνεχίζουμε!

Αυτό το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο πάρκο των παιδικών αναμνήσεων, αφού «ανάβουμε φωτιές στις γειτονιές» και ενισχύουμε το βόρειο τμήμα της πόλης με τα «Χαροκόπεια»!

(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

 

Είμαστε εδώ και υποσχόμαστε κι έναν συναρπαστικό χειμώνα με δρώμενα ιστορικής αναζήτησης και πνευματικής καλλιέργειας που φιλοδοξούμε ν’ αφήσουν εποχή».

Άρωμα Πόντου και φέτος.
Από το πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο ποντιακός πολιτισμός. Είναι άξιο αναφοράς ότι στον Δήμο Καλλιθέας, πολλοί κάτοικοι είναι ποντιακής καταγωγής και ο δήμαρχος στηρίζει ενεργά την ανάδειξη του ποντιακού ελληνισμού.

Οι πέντε πυρριχιστές του Συλλόγου αφιέρωσαν την Σέρρα στα 100 χρόνια (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Δυο ποντιακοί Σύλλογοι του δήμου θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό. Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στις 20:30, στην πλατεία Τζιτζιφιών, η Αδελφότητα Ποντίων «Παναγία Γουμερά», θα παρουσιάσει μελωδίες, τραγούδια και χορούς της παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου, υμνώντας τις ρίζες, στα χρόνια από τότε μέχρι σήμερα.

Την Τετάρτη 30 ιουνίου 2021, στις 20:30, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γ. Ιατρίδου 140), ο Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου» θα παρουσιάσει διάφορα δρώμενα. Οι μαθητές του τμήματος ποντιακής λύρας του Συλλόγου που επιμελείται ο Δημήτρης Κοσμίδης θα παρουσιάσουν τραγούδια και σκοπούς από τις αλησμόνητες πατρίδες. Η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου θα παρουσιάσει στην ποντιακή διάλεκτο το βραβευμένο —από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών— έργο Το μαεμένον λαήν του Γιάννη Κοσμίδη. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει ενότητες χορών από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του Συλλόγου (φωτ.: Θοδωρής Μακρίδης)

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε όλο το πρόγραμμα εδώ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9570001, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08:00-15:00

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.