ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Μαύρη Θάλασσα» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας
Η «Μαύρη Θάλασσα» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)
10 Ιούν
0
Σχόλια

Η «Μαύρη Θάλασσα» τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε μια λιτή τελετή, στο μνημείο της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην ομώνυμη πλατεία, την περασμένη Κυριακή 06 Ιουνίου 2021.

Η πρόεδρος της Ένωσης κατά την διάρκεια της ομιλίας της (φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου-Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Την Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν.Σμύρνης κ.κ. Συμεών και παρέστησαν οι Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών δήμων, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και λίγα μέλη της χορευτικής ομάδας.

Στη σύντομη ομιλία της η πρόεδρος της «Μαύρης Θάλασσας», Ράνια Χρυσοχοΐδου αναφέρθηκε στα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως, μέσα και από τουρκικά αρχεία, για τις διαπραχθείσες προσχεδιασμένες φρικαλεότητες σε βάρος των χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας. Τόνισε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, «όχι μόνο για να δικαιωθούν τα αθώα θύματα, αλλά κυρίως για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη γενοκτόνα και ιμπεριαλιστική δράση της Τουρκίας, εντός και εκτός των συνόρων της. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει επιτέλους να πάψει να υποβαθμίζει το Μικρασιατικό Ελληνισμό και να διδάσκει την τρισχιλιετή ιστορία του στα παιδιά μας. Οφείλει ταυτόχρονα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων πρωτοστατώντας στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.»

Η Ένωση δεν απέστειλε προσκλήσεις στα μέλη και σε συλλόγους λόγω του επιδημιολογικού κινδύνου και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.