ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Φλώρινα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας (φωτο, βίντεο)
Η Φλώρινα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: ertnews.gr)
08 Ιούν
0
Σχόλια

Η Φλώρινα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας (φωτο, βίντεο)

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Φλώρινας, βουλευτών και τη τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 ΜΑΐου οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας, το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος και ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης τόνισε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας που 70 χρόνια τώρα είναι ο θεματοφύλακας της ποντιακής παράδοσης και ένας φάρος πολιτισμού και προσφοράς στην τοπική κοινωνία με πολυσχιδή δράση. Πολλά συγχαρητήρια στην Παμποντιακη Ομοσπονδία Ελλάδας και σε όλα τα ποντιακά σωματεία και ενώσεις που κρατούν άσβεστη την δάδα της μνήμης και αγωνίζονται για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Αιώνια η μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών μας. Δεν τους ξεχνούμε».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.