ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Νέα Τραπεζούντα» Ελευσίνας τίμησε τους γενοκτονημένους προγόνους
Η «Νέα Τραπεζούντα» Ελευσίνας τίμησε τους γενοκτονημένους προγόνους
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»)
08 Ιούν
0
Σχόλια

Η «Νέα Τραπεζούντα» Ελευσίνας τίμησε τους γενοκτονημένους προγόνους

Η 19η Μάη αποτελεί,για τους απανταχού Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, μιά ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας ενώ παράλληλα αποτελεί την κορύφωση των επιδιώξεών μας για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και ορθοδόξων της Ανατολής.

Απώτερος σκοπός του αγώνα μας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, τίθεται η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα.

Την Κυριακή 23 Μαΐου, ο Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα» πραγματοποίησε Επιμνημόσυνη Δέηση. Στο τέλος έγινε συμβολική δενδροφύτευση στη μνήμη των γενοκτονηθέντων, στην οδό Χατζηδάκη, πλησίον του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου.

Στην Εκκλησία και στην δενδροφύτευση παρευβρέθησαν ο δήμαρχος της πόλης Αργύρης Οικονόμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ο πρώην πρόεδρος της «Νέας Τραπεζούντας» Νίκος Κοσμίδης και μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Παρθένα Παντελίδη και Σοφία Μακρίδη, την κυρία Δέσποινα Καρακασίδη, τις κυρίες Ειρήνη και Ελένη Μουρατίδου και την κυρία Ρούλα Μακρίδη για τα κεράσματα, που δόθηκαν στην Εκκλησία.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.