ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην προσφυγομάνα Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση της ΠΟΕ
Στην προσφυγομάνα Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση της ΠΟΕ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
05 Ιούν
0
Σχόλια

Στην προσφυγομάνα Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση της ΠΟΕ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου 2021, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της «Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς», στην Θεσσαλονίκη, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ με τον δήμαρχο Καλαμαριάς (φωτ.: ΠΟΕ)

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ακόμη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης ενώ με την παρουσία του τίμησε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς Κωνσταντίνο Ζώη για την πρόθυμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων, της υποδειγματικής φιλοξενίας καθώς και για την στήριξη στις δράσεις της ομοσπονδίας.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα πολιτισμού.

Στην συνέχεια των εργασιών της συνεδρίασης στον δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, αποδόθηκε τιμής ένεκεν καρφίτσα πέτου με το επετειακό λογότυπο της Γενοκτονίας «G». O δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ομοσπονδίας και τους συνεχάρη για το έργο τους, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό και ενημέρωσε πως οι ενέργειες για την τοποθέτηση μνημείου για τον προσφυγικό ελληνισμό στον χώρο που βρίσκονταν τα λοιμοκαθαρτήρια της Καλαμαριάς εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν του απολογισμού των εκδηλώσεων Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και του οικονομικού απολογισμού, συζήτησε θέματα της επικαιρότητας και τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε αυτά, καθώς επίσης ενέργειες και δραστηριότητες των επόμενων μηνών.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν ώς εξής:

  • Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας,
  • Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου,
  • Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης.

Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας προγραμματίζεται για τις 03 Οκτωβρίου 2021, για την οποία θα σταλεί στα σωματεία μέλη της ξεχωριστή ενημέρωση.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.