ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Πάφος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας
Η Πάφος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας
(Φωτ.: pafoslive.com.cy)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Η Πάφος τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

Ο δήμος Πάφου οργάνωσε εκδήλωση στην μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους.

Η σεμνή εκδήλωση έγινε στο χώρο του νέου Πάρκου που είναι αφιερωμένο στην Γενοκτονία, το οποίο δημιούργησε ο Δήμος επί της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Περιλάμβανε άναμμα κεριών και κατάθεση λουλουδιών στη μνήμη των θυμάτων, ομιλία από τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και χαιρετισμό από την δημοτική σύμβουλο Πάφου Νίνα Καρικλίδου.

Το νεοκατασκευασθέν Πάρκο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού περιλαμβάνει συνολικά 35 κολόνες με συμβολική σημασία, αφού η κάθε μία από αυτές είναι αφιερωμένη σε 10.000 θύματα της Γενοκτονίας. Στο κέντρο, υπάρχει μια μεγαλύτερη κολόνα, από την οποία λείπει ένα κομμάτι.

Η κολόνα αυτή συμβολίζει το Ελληνικό Έθνος, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο, παρά το γεγονός ότι η Γενοκτονία απέκοψε ένα κομμάτι του. Τα μάρμαρα, που αποτελούν το μνημείο, προέρχονται από το Πεντελικό όρος, ενώ στο χώρο υπάρχουν πέντε ελαιόδεντρα, σύμβολο ειρήνης.

Τα εγκαίνια του Πάρκου θα πραγματοποιηθούν όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Πηγή: pafoslive.com.cy

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.