ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Λακωνία τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η Λακωνία τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: apela.gr)
31 Μάι
0
Σχόλια

Η Λακωνία τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Κυριακή 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.

«Τιμήσαμε σήμερα στη Λακωνία, τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου, που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας έγινε στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης, από τον αιδεσιμότατο πατέρα Γεώργιο Μπλάθρα, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας.

Συγκίνησε με την εξαιρετική, μεστή νοημάτων ομιλία του, ο κ. Νικόλαος Μπαζούκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, που δέχθηκε δικαίως τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων!

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφειο του Λεωνίδα και απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου από το σύνολο των συμμετεχόντων», σημείωσε στη σχετική ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Πηγή: apela.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.